Deelname masterclass Conflict eren

Een veelgehoord advies bij transities is ‘maak het conflict productief’. Maar hoe doe je dat op een goede manier?
Daar gaat de masterclass Conflict eren van Shirine Moerkerken over. 23 en 24 november heb ik samen met andere deelnemers de methodiek aan den lijve uitgeprobeerd en intensief geoefend. Het resultaat is dat ik een breder instrumentarium heb gekregen en conflicten kan zien als een kans om met elkaar in gesprek te komen. Deze masterclass is ook in company een aanrader voor organisaties die bewust willen werken aan psychologische veiligheid als voorwaarde voor een innovatieve organisatie.

Geplaatst in Bureau Groen | Getagged , , | Een reactie plaatsen

Artikel op Gebiedsontwikkeling.nu

Het onafhankelijke platform Gebiedsontwikkeling.nu fungeert als een open bron van kennis, nieuws en debat voor professionals, onderzoekers en studenten die zich bezighouden met gebiedsontwikkeling. Op 24 mei verscheen daar een artikel van mijn hand over mijn onderzoek naar Integraal denken en doen. Lees hier het artikel op Gebiedsontwikkeling.nu .

Geplaatst in Bureau Groen | Een reactie plaatsen

Inspiratiesessie bij Ruimtevolk

3 april 2023 heb ik een presentatie bij Ruimtevolk gegeven over mijn onderzoek naar #integraal denken en doen bij het maken van een Omgevingsvisie bij kleine gemeenten. Het gesprek na afloop over een aantal stellingen leverde mooie reflectie op over de rol van adviesbureaus bij deze transitie.

Geplaatst in Bureau Groen | Getagged , , | Een reactie plaatsen

In de agenda: inspiratiesessie Zwijg Communicatie

22 maart 2023 verzorgt Bureau Groen een inspiratiesessie voor Zwijg Communicatie. In deze sessie leg ik de relatie tussen mijn onderzoek ‘Integraal is een werkwoord’ en de praktijk van communicatieadviseurs die werken voor gemeenten. Heb je belangstelling om deze inspiratiesessie bij te wonen? Neem dan contact op met Zwijg.

Geplaatst in Bureau Groen | Getagged , , , , , , | Een reactie plaatsen

Masterpiece Integraal denken en doen in Binnenlands Bestuur

In het Magazine van Binnenlands Bestuur 04-2023 staat een interview van Martin Hendriksma over mijn onderzoek naar integraal denken en doen bij kleine gemeenten bij het proces om te komen tot een omgevingsvisie.

Lees hier het artikel

Geplaatst in Bureau Groen | Getagged , , , , | Een reactie plaatsen